La Famille Elsloo

In 2016 werden wij door de cliƫntenraad van verzorgingshuis La Famille in Elsloo uitgenodigd om eens langs te komen. In dit verpleeghuis was er een patiotuin aangelegd die bestond uit een betonnen vlakte met 4 boompjes. De bewoners waren "veroordeeld" om hun dagen te slijten met het staren naar een kille, kale tuin met zo goed als geen leven erin. plan b projecten bedacht een "dynamische" tuin op hoogte, waarbij de bewoners werden geactiveerd om zelf plantjes aan te planten, kleine groenten te telen of gewoonweg te genieten van de kleurenpracht. De tuintafels zijn mobiel en kunnen naar believen in de ruimte verplaatst worden. De betonnen obstakels rondom de bomen werden verwijderd en met de vier bomen werd een "groen dak" gevormd zodat men in of uit de zon kon gaan zitten. plan b heeft de tuin de eerste jaren geadopteerd en met vrijwilligers wordt de tuin in het voorjaar volledig nieuw aangeplant. Tot grote vreugde van de bewoners die met veel plezier dagelijks actief gebruik maken van de tuin.